ÉRDEKESSÉGEK PORTÁL
Menü
 
Játék
 
Humor
 
Weblapkészítés
 
Kapcsolat
 
Szavazás
Miből legyen több az oldalon?

Média
Letöltések
Játleírás, stb...
Tertmészet (és e feletti :))
Könyv
TV
Humor
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Google
Google
 
Hirdetések
 
 
Érdekesség
Olvasd el a szöveget, folyamatosan, meglepődsz, milyen könnyű!
 
Egy anlgaii etegyem ktuasátai szenirt nem szimát melyin serenrodbn vnanak a bteuk egy szbóan, az etegyeln ftonos dloog, hogy az eslo és az ultosó bteuk a hölyeükn lneegyek. A tböbi bteu lheet tljees össze-vabisszásagn, mgiés porbléma nlkéül oalvsahtó a szveög. Eennk oka, hogy nem ovalusnk el mniedn bteut mgaát, hneam a szót eszgébéen.
 
 
UFO-k
UFO-k : Földönkívüli szörnyek

Földönkívüli szörnyek

Félelmetes szörnyek.

Egyszemû óriások és szõrös törpék

Több ezer olyan esetrõl tudunk, amikor ugyanazon a területen, ugyanabban az idõben egyszerre észleltek UFO-kat és õsemberhez hasonlító, visszataszító lényeket. Amikor megpróbálják elfogni vagy lelõni ezeket a különös teremtményeket, rendszerint egy fényvillanással eltûnnek a szemtanúk elõl.

 

Több ezer beszámoló szól arról, hogy UFO-k szálltak le valahol, és utasokat vettek fel vagy tettek ki. Méghozzá nem is akármilyen utasokat! Hátborzongató fénnyel izzó teremtményeket egyetlen szemmel pontosan a homlokuk közepén, kedves, lobogó szõke hajú lényeket és pöttöm, néhány centi magasságú tündérszerû emberkéket. Leírásaik idõnként olyannyira nevetségesek, hogy ritkán kapnak nyilvánosságot, s csak egy maroknyi türelmes kutató tesz erõfeszítéseket arra, hogy összegyûjtse ezeket az elszórt beszámolókat. Pedig akad belõlük bõven…Az egyik legszélesebb körben publikált esetre több mint fél évszázaddal ezelõtt, 1954. július 7-én a kanadai Garsonban került sor. Egy fiatal bányász, Ennio La Sarza vehemensen ragaszkodott ahhoz az állításához, miszerint látott egy repülõ csészealjat, és háromtagú személyzetét - mindegyik négy és fél méter magas volt, nyúlványszerû fülekkel és három-három pár karral. A Kanadai Királyi Légierõ (Royal Canadian Air Force, RCAF) azonnal vizsgálatot kezdett az ügyben, ám az anyagokat - nem meglepõ - titkosították. La Sarza nyilatkozataiból viszont tudjuk, hogy egy óriási korongot látott leereszkedni az égbõl az Ontario-tó közelében fekvõ nikkelbánya központjától északra. A 25 éves bányász - mint mondta - döbbenten kérdezte meg a kiszálló lényeket, kik õk és honnan jöttek, azok viszont mereven bámulva addig hipnotizálták, míg el nem veszítette az eszmélet. Amikor pedig magához tért, a rejtélyes teremtmények jármûvükkel együtt eltûntek.

 

Az 1954-es év világméretû UFO-lázat hozott, ami Franciaország, Olaszország és Dél-Amerika egyes vidékein volt a legerõsebb. Dr. Jacques Vallée, az ötvenes évek egyik legismertebb kutatója kétszáz beszámolót gyûjtött össze, majd módszeresen tanulmányozta õket. A szemtanúk nyolc alkalommal állították, hogy a repülõ jármûvekbõl kiszálló lények kis emberkék vagy óriások voltak, részben vagy teljesen szõrrel borítva. A jelenlévõk sok esetben elmondták, hogy megbénultak vagy idõszakosan elveszítették eszméletüket a lények jelenlétében. 1954. november 28-án például egy teherautó-sofõr, Gustave Gonzales keltett hatalmas rémületet Caracasban, amikor véresen, szakadt ruhában támolygott be a rendõrõrsre. Mint elmesélte, társával együtt a külvárosban hajtottak, amikor hajnali két óra körül kénytelenek voltak megállni, mert az utat eltorlaszolta egy csillogó, három méter átmérõjû tárgy. Megálltak, majd kiszálltak, és az UFO-tól pár méterre egy szõrös lényt pillantottak meg. Gonzales megragadta a mintegy húszkilós idegent, ám az villámgyorsan kiszabadult a szorításából, váratlanul meglökte és rávetette magát. A sofõrnek sikerült fél térdre emelkednie és elõhúznia kését, amit megpróbált a lény vállába döfni. A kés hegye azonban kisiklott, mintha fémbe ütközött volna. Ekkor egy másik teremtmény ugrott ki a jármûbõl, és egy azonosíthatatlan fegyverrel lebénította Gonzalest, aki magatehetetlenül nézte végig, ahogy az ismeretlenek egy fényvillanással eltûnnek a szeme elõl.

A rendõrség nem felejthette el a történetet, mert hamarosan egy megbízható, teljesen független forrás is megerõsítette. Két nappal azután, hogy a férfiak a különös lényekkel találkoztak, az õket megvizsgáló orvosok egyike jelent meg a rendõrségen. Bár kezdetben tétovázott, hogy beszéljen-e, mert nem akart belekeveredni egy ilyen különös ügybe, végül bevallotta, hogy az egész jelenetnek szemtanúja volt, amikor egy sürgõs eset után hazafelé tartott. Minden úgy volt, ahogy Gonzales elmondta: UFO, szõrös, törpe idegenek - és az a bizonyos fényvillanás.

Az ufológusok figyelmét természetesen az 1965-ös dél-amerikai landolásokról szóló beszámolók sem kerülték el, már csak azért sem, mert az esetek közül ötben a lényeknek csupán egy látható szemük volt. Kettejük két méter fölötti magassággal bírt, a másik három - mindegyiket Peruból, kevesebb, mint harminc napon belül jelentették 1965 nyarán - feltehetõen egy méternél alacsonyabb volt. Ugyanezen év februárjának elején öt ragyogó, átlátszó tárgy szállt le az északkelet-argentínai Tonent falu közelében, és öt, 200-210 centis szõrös lény, egyetlen szemmel homlokuk közepén, megtámadta a falubelieket. Behatoltak egy tanyaházba, és megpróbáltak elragadni egy férfit. Õ és barátai azonban visszavágtak, meghátrálásra késztetve a támadókat, miután észrevették, hogy azok feltûnõen törékenyek és gyengék! Néhány nap múlva még egyszer visszatértek, ám a karabélyokkal és puskákkal felfegyverkezett falubélieknek köszönhetõen ismét üres kézzel távoztak - ezúttal örökre. Egy másik egyszemû óriás, ezúttal egy élénkvörös arcú, orr és fül nélküli szörny 1963. augusztus 28-án a brazíliai Familia Sagrada külvárosában szállt le, s megközelített három fiút. Az egyikük felragadott egy téglát, és el akarta dobni, ám a lény egy narancsszínû fénynyalábot lõtt ki rá a mellén lévõ, négyzet alakú lámpából, és megbénította a fiú karját. Szerencsére a fiúk sértetlenül kerültek ki a kalandból, de a mai napig képtelenek magyarázatot találni a történtekre.

1973. október 25-én este kilenc óra tájban a nyugat-pennsylvaniai Greensburg közelében egy Stephen Pulaski nevû farmer és legalább 15 másik szemtanú egy, a mezõk felett lebegõ, fényes, piros gömböt látott. Pulaski egy puskát is magával vitt, amikor két tízéves fiával a helyszínre indult megvizsgálni a történteket. Amint megközelítették a helyet, autójuk fényszórója elhomályosult, és azt látták, hogy a tárgy a mezõ felé vette az útirányát. Ezután gyalog folytatták útjukat a dombtetõ felé, és látták a tárgyat, amint a mezõn állt, majd pedig közvetlenül fölötte lebegett, és fényes fehér fénnyel világított. A farmer szerint a dolog mintegy 300 méter átmérõjû volt, formája kupoláéhoz hasonlított, és egy fûnyíró gépre emlékeztetõ hangot hallatott. Az egyik megdöbbent fiú ekkor a közeli kerítés mellõl hallatszódó mozgásra lett figyelmes, amire Pulaski kilõtt egy fényjelzõs lövedéket a feje fölé. Ekkor két élõlényt láttak, akik még a két méter magas kerítés fölött is kimagasodtak. A lényeknek szinte a földet súroló, hosszú karjuk volt, és testüket sötétszürkés szõr borította. Szemük zöldessárga volt, és magukból égõ gumihoz hasonlító, erõs szagot árasztottak. Pulaski háromszor rálõtt a nagyobb élõlényre, ám abban a pillanatban a fénylõ jármû eltûnt, fehér területet hagyva maga után a mezõn. A félelmetes találkozás érdekessége, hogy a helyi rendõrségre és a pennsylvaniai UFO-kutatókhoz még napokkal késõbb is érkeztek bejelentések a környékrõl, rejtélyes fényjelenségekrõl és a fentiekhez hasonló titokzatos teremtmények felbukkanásáról: csak 1973-ban 79 hasonló esetet regisztráltak. Az élõlények nem egyszer farkasszerûek voltak, misztikusan megjelentek és eltûntek, kevés nyomot hagyva maguk után.

A legismertebb - világszerte rettegett - "szõrös földönkívüli" minden bizonnyal a chupacabra, amely néhány évvel ezelõtt bukkant fel Puerto Ricóban. Ezt a lényt teszik felelõssé azokért az esetekért, amikor különbözõ háziállatok, juhnyájak és tehéncsordák egyedei eltávoztak az élõk sorából, mégpedig úgy, hogy minden csepp vért kiszívtak belõlük. A chupacabra olyan, mint az ufológiában közismert rendellenes biológiai lények, a kis szürkék, de a szeme vörös, fülei hegyesek, a testét fekete szõr borítja, emellett képes a színváltoztatásra is, akárcsak a kaméleon. Két karján háromujjú kezek láthatók, erõs lábán szintén három ujj meredezik. Éjjel is, nappal is fel szokott bukkanni, s ha észreveszik, hihetetlen sebességgel, nagy ugrásokkal elrohan, sõt szinte repül a föld fölött. Mivel Kaliforniában is történtek hasonló esetek, az amerikai kormány érdeklõdni kezdett a furcsa lények iránt. A hírek szerint 2001 novemberben a Puerto Ricó-i El Yunque Nemzeti Parkban sikerült elcsípni egyet, míg San Lorenzo mellett az amerikaiak fogtak el egy chupacabrát. Természetesen a hatóságok továbbra is titkolóznak, mindent megtéve azért, hogy ne szivárogjon ki semmilyen információ - az állatokból történõ vérkiszívás ugyanis többnyire UFO-k megjelenésével társul.

Vajon honnan érkezhettek, kik lehetnek ezek a furcsa, félelmetes teremtmények? A legegyszerûbb magyarázat szerint a túlzó képzelet szüleményei. Ez azonban még nem ad/nem adhat választ arra, hogy miért történnek a fentiekhez hasonló bizarr eseménysorok egy földrajzilag nagy területen adott idõtartamon belül. Aligha hihetõ - pedig a beszámolók száma és sokszínûsége erre enged következtetni -, hogy a Földet több száz különbözõ idegen faj látogatja nap mint nap. De minden jel arra mutat: létezik egy olyan földönkívüli civilizáció, amelynek egyedei a rémálmainkban és a horrorfilmekben fel-felbukkanó, több méter magas, szõrös szörnyekre emlékeztetnek leginkább, s ugyanúgy ismerik és használják a csillagközi jármûveket, mint kis szürke vagy magas szõke barátaik.

 
EXTRÁK
 
Zene
 
TV
 
Linkek
 
Névnapköszöntő
 
Számláló
Indulás: 2006-03-21
 
Chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Óra
 
Naptár
2018. Január
HKSCPSV
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
<<   >>
 
Háttérzene
 
MetaMorpho
metamorpho_logo
MetaMorpho
fordítóprogram
morphologic_logo
 
Honfoglaló
 
Nagyon szuper kvízjáték, melyben az a célunk, hogy a legtöbb pontot érjük el. MO., vagy Európa térképén történő "Honfoglalás". Helyes válaszok ellenében lefoglalhatsz, vagy támadhatsz megyét. Próbáld ki, érdemes. Kapsz aranytallérokat is, melyekkel teljesen ingyen licitálhatsz értékes nyereményekre!
 

Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk! KATT KATT KATT KATT    *****    Nem lehet saját lovad? Nevelj virtuálisan ITT! Nevelj, versenyezz, licitálj szebbnél szebb lovakra!    *****    -Portálépítés és portáldíszítés kezdõknek és haladóknak! Rengetek leírás, JavaScriptek , CSS ,HTML kódok,Naptár,Design!-    *****    The Resident - A kórházi drámasorozat január 21-én indul Matt Czuchry és Emily VanCamp fõszereplésével! Nézzetek be!    *****    Mindenféle kérdésedre õszinte választ kaphatsz a valódi Kérdõasztrológia segítségével.    *****    Részletes személyiség és sors analízis / születési horoszkóp / ajándék 3 év elõrejelzéssel. Most érdemes ide látogatni!!    *****    Ha diplomás asztrológust keresel, aki BECSÜLET KASSZÁS alapon ad tanácsot és INGYEN OKTAT, akkor keress bizalommal!    *****    A BIOTÉRKÉP AZ IGAZI KARMA! MEGMUTATJA PONTOSAN,MILYEN FELADATTAL SZÜLETTÉL.EGY PRÓBÁT MEGÉR. SOK SEGÍTSÉG MINDEN NAP!!!    *****    Megnyitott a madárvendéglõ! Gyertek vendégségbe ti is Mályvához és Pipitérhez! Irány a Mesetár!    *****    Megnyitottam cikkes, véleményes blogomat! Sok-sok érdekes bejegyzéssel várlak naponta, ne hagyd ki! - Alice    *****    Sztárokról és idolokról írok,ajánlókat hozok,tippeket és tageket osztok meg veletek!Nézz be egy blogkóros lány oldalára!    *****    Az igazi karma a horoszkópodban a Felszálló holdcsomópont,a Chiron,a Lilith (Fekete Hold),Rendeld meg most!Várlak, katt!    *****    családi adókedvezmény 2018 nyomtatvány letöltés, feltételek tudnivalók    *****    Rendelj születési horoszkópot és 3 év elõrejelzés ajándékba a tiéd. Ne feledd a horoszkóp a lélek tükre,bele kell nézni!    *****    családi pótlék utalás 2018 - csp utalás - utalás idõpontja 2018 - családi pótlék kifizetések !    *****    Ismerd meg az Olicity párost! Minden a Zöld Íjász címû sikersorozat imádott szerelmespárjáról! Mindennap friss!    *****    SZEREPJÁTÉK! Ha aktív oldalon szeretnél játszani, nézz be és légy része egy egyedi történetnek! Csatlakozz!    *****    Karácsonyi képekkel vár a Mesetár! Kukkants be a két nyuszihoz és Miska macskához! Boldog ünnepeket kíván: Nyuszi Mama    *****    Kellemes Karácsonyi Ünnepet és Békés, Boldog Új Esztendõt Kívánok minden Kedves látogatómnak!    *****    Kellemes Ünnepeket kíván Neked is a Zara Larsson Magyarország! - Kellemes Ünnepeket kíván Neked is a Zara Larsson HU!